Kazalište RIJEČKA PRAIZVEDBA

Casanova u Istri kao ostarjeli ljubavnik

  • Autor: tportal.hr
  • 2.10.2009 14:31:07
  • 2.10.2009 14:01:30

Riječka Opera HNK Ivana pl. Zajca otvorit će novu kazališnu sezonu i 17. Zajčeve dane u subotu, 3. listopada, u 19.30 sati praizvedbom hrvatske komične opere 'Casanova u Istri' Alfija Kabilja pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i u režiji Krešimira Dolenčića

Splitski bas Ivica Čikeš nastupa kao Casanova, a druge uloge nose mlade pjevačke snage riječke Opere, poput Vanje Zelčić u ulozi lijepe Dorine, Kristine Kolar kao atraktivne gostioničarke Šjore Kate te Davora Lešića u ulozi Stefana, zaljubljenog siromašnog plemića.

Atraktivni i raskošni kostimi Doris Kristić, razigrana scenografija Dalibora Laginje, vizualni efekti Denija Šesnića te koreografija Snježane Abramović Milković garancija su zanimljivog scenskog doživljaja.

Novo glazbeno djelo Alfija Kabilja, koji supotpisuje i libreto s istarskim književnikom Dragom Orlićem, kombinacija je rosinijevog stila, avangardne harmonije i šlagerske melodike. Radnja 'Casanove u Istri' smještena je u Veneciju, Poreč i Vrsar godine 1776, a zanimljivo je to da  je Kabiljov i Orlićev Casanova ostarjeli zavodnik, više predmet šale, a puno manje ljubavnik od strasti i zanata.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još