SCENA F22

Besplatne studentske predstave 'Ćelava Leda' i 'Ujak Vanja'

16.04.2015 u 10:22

Bionic
Reading

Na novoj sceni zagrebačke Akademije dramske umjetnosti F22 u travnju će se izvoditi dvije nove studentske kazališne predstave 'Ćelava Leda' i 'Ujak Vanja', obje diplomski ispiti studenata glume za koje je ulaz besplatan

'Ćelava Leda', ostvarena u klasi redatelja Željka Vukmirice i njegove asistentice, glumice Slavice Knežević. Nastala je prema tekstovima studentice dramaturgije Kristine Kegljen i studenata koji glume u toj produkciji, Sare Stanić, Pavla Vrkljana, Mitje Smiljanić, Dubravke Lelas, Hrvojke Begović i Domagoja Jankovića. Predstava je igrana u srijedu, 15. travnja, a pogledati je možete i u četvrtak, 16. travnja.

Adaptaciju slavne Čehovljeve drame 'Ujak Vanja' studenti su napravili u klasi redatelja Bobe Jelčića i asistenta, glumca Marka Makovičića, a izvest će je u subotu, 25. travnja.

Riječ je o još jednom diplomskom ispitu pete godine, onom studentica i studenata glume, Ane Vučak, Irene Tereza Prpić, Nikole Baćea, Matije Čigira, Luke Bulovića i Filipa Vidovića.

Obje su predstave svoju ispitnu premijeru imale u ožujku ove godine, a u njezinu su nastanku sudjelovali i kolege studenti s Tekstilno-tehnološkog fakulteta, izradivši kostime.

F22 - Nova akademijska scena, dugoročni je projekt Akademije dramske umjetnosti koji za cilj ima otvaranje javnog prostora mladim kazališnim umjetnicima i predstavljanje njihovih recentnih radova kazališnoj publici. Smještena je u središtu Zagreba, u Frankopanskoj ulici 22.