PREMIJERA U MALOJ SCENI

Saznajte kako se postaje 'dobra vještica'!

28.01.2015 u 18:20

Bionic
Reading

Nakon iznimno uspješne godine, u kojoj je imala čak sedam premijera, Mala scena izlazi s novom predstavom. 'Mala vještica' slobodna je adaptacija istoimene priče Otfrieda Preusslera i namijenjena je djeci od četiri do 10 godina. Kako se postaje 'dobra vještica', saznajte u Maloj sceni već od 29. siječnja u 19 sati, kada će predstava biti praizvedena

Koristeći elemente poznate priče dječje literature (i lektire), mlada autorica Nina Horvat (koja je 2013. za Malu scenu napisala i nagrađivanu uspješnicu 'Ružičasta sanjarica', za koju je na Malom Marulu te godine dobila i nagradu za najbolji tekst) ispisala je autorsku dječju dramu o 'vješticama', čarolijama, o činjenju dobra i borbi protiv zla.

Mala vještica ima samo 127 godina, još nije punoljetna, a može ući u svijet 'odraslih vještica' ako postane 'dobra vještica' i ako položi ispit. U niz susreta i različitih situacija ona će odrasti i činjenjem dobra postati 'dobra vještica'.

Predstava nastaje u suradnji Male scene s Triko Cirkus Teatrom. Nakon iznimno uspješne 'Iglice', koju su ova dva neovisna kazališta zajednički producirala u 2013, 'Mala vještica' korak je dalje u istraživanju stila u kazalištu za djecu povezivanjem govornog i cirkuskog kazališta.

U predstavi igraju Nikolina Majdak, Anja Matković i Iva Peter Dragan, a u režiji Ivice Šimića. Autorsku glazbu skladao je Igor Karlić, mlada kostimografkinja Tea Bašić, koja prvi put radi za Malu scenu, potpisuje kostime, oblikovatelj svjetla je Milan Kovačević, Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan oblikovale su vizualni identitet predstave, fotografkinja je Ana Šesto, a predstavu je producirala Vitomira Lončar.

Kako se postaje 'dobra vještica', saznajte u Maloj sceni već od 29. siječnja u 19 sati, kada će predstava biti praizvedena.

Reprize su na programu 31. siječnja u 17 i 18.30 sati.