'CRTAČ' SKUPINE BADCO.

Predstava posvećena susretu s vlastitim odrazom

19.01.2015 u 10:18

  • +6

Predstava CRTAČ

Izvor: Promo fotografije / Autor: Siniša Ilić

Bionic
Reading

Prva premijera hrvatske kazališne skupine BADco. u 2015. predstava je 'Crtač'. Nastala je u suradnji s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem iz Beograda i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples

Premijera će se održati u četvrtak, 22. siječnja u 21 sati u prostoru kina SC. Reprizne izvedbe slijede u petak, 23., subotu, 24. i petak, 25. siječnja.

Koreografkinja je Nikolina Pristaš, a predstavu izvode Pravdan Devlahović, Fuji Hoffmann, Ana Kreitmeyer, David Kummer, Olivia Riviere i Zrinka Užbinec. Dramaturg je Goran Ferčec, a predstavu postavlja Goran Sergej Pristaš.

U novoj predstavi izvedbene skupine BADco. ništa neće biti tamo gdje očekujete, ni vas neće biti tamo gdje ste trebali biti, ali sve će biti upućeno na mjesto gdje ste se mogli naći. Ipak, bit ćete tu u pokušaju da se susretnete s vlastitim pogledom i nađete svoju sjenu između crteža, slike i projekcije. Crtač je u ateljeu prepunom predmeta s ograničenom funkcijom, u kojem izvođači, između ostataka i zajedno s njima, koreografiju posvećuju susretu s odrazom, pokušaju da izdrže ovisnost o vlastitoj slici, njezinom porijeklu i njezinoj izložbenoj vrijednosti.

'Iako gledatelj u Crtaču ne ustaje s mjesta, ne participira i ne 'sudjeluje' u izvedbi, njegova je pozicija višestruko problematizirana. Proces uzvraćanja pogleda tako se ne tiče mehanike toga da izvođači gledaju publiku, pa smo na taj način izloženi i aktivirani, nego da intenziviraju našu gledateljsku poziciju bez da su na nas uopće svrnuli pogled', napisala je o predstavi Una Bauer za Kulturpunkt

Predstava 'CRTAČ' nastaje u nizu susreta BADco. s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples koji stažiraju u BADco. Po dvomjesečnom zajedničkom radu predstava će rezultirati razilaskom suradnika: BADco. će izvoditi svoju, a studenti iz Kopenhagena svoju verziju čije je sličnosti i razlike samo donekle moguće predvidjeti.