NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'This Casting'

15.01.2015 u 13:29

Bionic
Reading

Intrigantna predstava 'This Casting'autorski je projekt Mirana Kurspahića u izvedbi Teatra Rugantino koja vas neće ostaviti ravnodušnima!

U 'ThisCastingu' publika prati priče triju glumica, koje se, mada potpuno različite u početku, u jednom trenu presijecaju u zajedničkoj točci – na audiciji, u potrazi za angažmanom. Njih tri dijele istu profesiju i istu sudbinu – nezaposlene su, nešto s čime se uistinu mnogi mogu poistovjetiti. I unatoč fasadi koju svaka od njih u početku nosi, ubrzo se naziru pukotine iza kojih izbija očaj koji ih gura u nemilosrdnu borbu za egzistenciju.

Međutim, kroz formu povampirenog reality showa do krajnjih će se granica testirati ne samo očaj i spremnost odabranih glumica da učine sve što se od njih zahtjeva, već i odgovornost publike pred čijim se očima sve to odvija. Kolika je naša glad za slavom, senzacionalizmo i spektaklom? Kada postajemo (su)kreatori tuđih sudbina? U ovoj igri manipulacije, nema zaštićenih, a pozicije su promjenjive: dok u određenom trenutku jedni stoje nagi i nezaštićeni, već u sljedećem i dolazi do zamjene uloga te se pred objektivom kamere razotkriva one druge, do tada zaštićene mrakom gledališta.

Predstava je osvojila plaketu 'Miloš Šami' na 19. Hercegnovskim aprilskim svečanostima.

Iskra Jirsak dobitnica je prošlogodišnje Nagrade hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje mlade glumice za ulogu Iskre u predstavi 'ThisCasting'. Mirela Videk dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu na 38. Danima satire Fadil Hadžić za ulogu Mirele u predstavi 'ThisCasting'.

Tportal i Teatar Rugantino poklanjaju svojim čitateljima dvije ulaznice za izvedbu 17. siječnja u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ime dobitnika objavit ćemo u petak, 16. siječnja.

Dvije ulaznice je osvojila Sandra Jelusić