NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Iglica'

29.12.2014 u 09:24

Bionic
Reading

Pogledajte predstavu 'Iglica' koja je na rasporedu kazališta Mala scena 3. siječnja u 17 sati!

Iglica nije obična djevojčica, drugačija je od ostalih. Od rođenja je krasi posebnost - iglice zabodene po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao, ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja - bode.

U predstavi, priča o Iglici smještena je u svijet cirkusa kao slike svijeta u kojemu živimo. Dva klauna u početku odbijaju bilo kakvu mogućnost da prihvate Iglicu kao prijatelja ili suučesnika u igri no nakon niza pokušaja, uviđaju da je upravo Igličina posebnost njezina prednost i da zbog svojih iglica može ostvariti veliki uspjeh. Na kraju, dva klauna prihvaćaju Iglicu i zajedno s njom ostvaruju uspješnu cirkusku predstavu.

U svijetu u kojem živimo često susrećemo neobične ljude koji su na ovaj ili onaj način posebni, drugačiji od nas. U susretu s njima često ne znamo kako se postaviti prema njima i kako ih prihvatiti. Najčešće očekujemo da se takvi ljudi konformiraju i prihvate naše standarde ponašanje, bez da se zapitamo jesu li naši obrasci korektni ili ne i mogu li se ti i takvi ljudi/djeca uklopiti u naš svijet.
'Iglica' šalje nedvosmislenu poruku da ljude koji su drugačiji od nas moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i da i mi, većina, moramo učiniti onaj neophodan korak i prihvatiti takve ljude koji će onda, svojom posebnošću, obogatiti i naš vlastiti život.

Tportal.hr vam poklanja 2x2 ulaznice za predstavu!

Imena dobitnika objavit ćemo u petak, 2. siječnja.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Ivona Šimić
Lidija Balta