NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Političko vjenčanje'

24.12.2014 u 09:54

Bionic
Reading

Za 19. prosinca 2014. planirana je posljednja premijera Satiričkog kazališta Kerempuh u 2014. godini. Riječ je o komediji Fadila Hadžića 'Političko vjenčanje' u režiji Borne Baletića koja u prvi plan postavlja priču o mladom paru koji se želi vjenčati i započeti zajednički život

Preduvjet za vjenčanje jest pristanak njihovih roditelja. Dogovara se večera i kreće potpuno razotkrivanje. Kroz susret i sukob te dvije obitelji dijametralno suprotnih svjetonazora gradi se zaplet ove punokrvne komedije karaktera koja ismijava svako atrofično mjesto naših brakova, obitelji i društveno-političke zajednice.

Iako je praizveden 1968., u ponovnom čitanju ovaj tekst zvuči nevjerojatno aktualno te bilježi tvrdoglavu nepromjenjivost političke i gospodarske podijeljenosti, čime i ističe sav apsurd tog trajnog nadmetanja i vječne borbe bez pobjednika.

Ovom premijerom Satiričko kazalište Kerempuh repertoarno obilježava 50. godina postojanja kroz posvetu svom osnivaču, dugogodišnjem voditelju i najizvođenijem autoru, svestranom Fadilu Hadžiću, koji je bio podjednako uspješan kao slikar, karikaturist, komediograf, satiričar, publicist, urednik, organizator kulturnih manifestacija, scenarist i filmski redatelj.

Tportal.hr vam poklanja po dvije ulaznice za izvedbe 18, 23. i 28. prosinca!

Ime dobitnika za izvedbu 18. prosinca objavit ćemo na dan izvedbe (18. prosinca), ime dobitnika za izvedbu 23. prosinca u ponedjeljak, 22. prosinca, a ime dobitnika za izvedbu 28. prosinca u srijedu, 24. prosinca.

Dvije ulaznice za izvedbu 18. prosinca osvojio je Alan Tudić.

Dvije ulaznice za izvedbu 23. prosinca osvojila je Ana Mrkonjić

Dvije ulaznice za izvedbu 28. prosinca osvojio je Saša Kovač