Kazalište 'ETIQUETTE'

Predstava za dvoje u menzi SC-a

  • Autor: S.F.
  • 18.9.2009 10:36:07
  • 18.9.2009 8:33:10

Premijera hrvatske verzije predstave 'Etiquette' inovativne britanske kazališne skupine Rotozaza na rasporedu je 25. rujna u Menzi Studentskog centra od 16 do 21 sat u Savskoj 25

Nesvakidašnja predstava je polusatno djelo namijenjeno za dvije osobe postavljeno u nekom javnom prostoru, restoranu ili kafiću. Radi se o kazališnoj vrsti autoteatra gdje publika sama izvodi predstavu. Dok posjetitelji nosi slušalice kroz koje čuje upute što reći i kojim se predmetima oko sebe treba služiti, druge osobe u kafiću nisu svjesne predstave. Muški i ženski glas vode ih kroz situacije inspirirane teatrom ili filmskim scenama. U hrvatskoj inačici djela sudjeluju Siniša Bahun, Blanka Bukač, Jana Škrgulja i Ivan Zaluški, oblikovanje zvuka radi Darko Jeftić, a producent je Berislav Juraić.

Zagrebačka predstava će se izvoditi svakih pola sata 25. i 26. rujna.

'Etiquette' u New Yorku
Originalnu englesku verziju osmislili su Anthony Hampton i Silvia Mercuriali, osnivači Rotozaze. Rotozaza jedina je svjetska skupina koja se bavi autoteatrom.

Predstava 'Etiquette' dosad je prevedena na čak 14 svjetskih jezika i igrana je u prostorima renomiranih kazališnih i kulturnih centara i festivala kao što su Barbican u Londonu, Singapore Arts Festival, Theatre de la Cité International u Parizu, Under the Radar Festival (SAD), Philadelphia Live Arts Festival, itd.
Hrvatska inačica nastala je u koprodukciji Društva REZ i Rotozaze, uz financijsku podršku Ministarstva kulture RH i British Councila te izvedbenu podršku Kulture promjene Studentskog centra. Više informacija dostupno je na web stranici
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više