NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Don Juan'

27.11.2014 u 08:54

Bionic
Reading

U flambojantnoj suigri glumačkog kvarteta, gdje se zaoštrava interpretacija unutarnjeg života najvećeg zavodnika svih vremena, očajničkog pobunjenika kojem su joie de vivre na njegov šarm pokleknule lijepe žene, uživajte na repriznim izvedbama 30. studenoga i 2. i 3. prosinca. Predstava 'Don Juan' pravi je kazališni afrodizijak.

Don Juan kao kazališni afrodizijak. Hrvoje Klobučar u ulozi najvećeg zavodnika svih vremena. Zavodnik. Ljubavnik. Pobunjenik. Hedonist. Razvratnik. Vjernost je samo za glupane, a najveći ljubavni užitak promjena, kaže on. Tko je zapravo Don Juan?

Nakon što je lani na Dodjeli nagrada hrvatskog glumišta osvojio nagradu za najbolje redateljsko ostvarenje za izuzetno hvaljenu dramu Cyrano, redatelj i osnivač Teatra Manje je više, Ivica Kunčević, u svojoj je poznatoj maniri zgušnjavanja gorostasnih komada, na kazališne daske postavio Molierevog Don Juana koji se publici premijerno predstavio u nedjelju, 23. studenoga u Centru za kulturu Trešnjevka.

Uloga najvećeg zavodnika povjerena je uvijek rado viđenom Hrvoju Klobučaru koji će nam otkriti ljubavničke moći i noći okorjelog bonvivana, u priprostog Sganarellea glumački se uvukao s razlogom sve traženiji Filip Riđički, dok ženske boje, role prosjakinja, nose mlade i talentirane Mia Krajcar i Anja Matković. Scenografiju potpisuje dugogodišnja alfa i omega Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender, dok je za glazbenu kulisu zadužen Neven Frangeš, a kostime Danica Dedijer

Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice za izvedbu 30. studenoga!

Imena dobitnika objavit ćemo u petak, 28. studenoga.

Po dvije ulaznice su osvojili:

Maja Jurković
Ines Ruševljan