NAKON USPJEHA U LONDONU

Zrinka Cvitešić vraća se u Zagreb

26.11.2014 u 10:51

Bionic
Reading

Nakon iznimno uspješne godine provedene na londonskom West Endu, gdje je za glavnu ulogu u mjuziklu Once dobila prestižnu Nagradu Laurence Olivier za najbolju žensku ulogu u mjuziklu, Zrinka Cvitešić zaigrat će ponovno u Molièreovu Građaninu plemiću, javili su iz zagrebačkog HNK

Njezina interpretacija komične uloge sluškinje Nicole, na svakoj je izvedbi osvajala nepodijeljene simpatije publike te je za nju i nagrađivana. Prvi puta u predstavi će nastupiti operni solist Ladislav Vrgoč. Predstava je na repertoaru zagrebačke Drame već petu sezonu, a velik interes publike može zahvaliti vrhunskim glumačkim i pjevačkim kreacijama te činjenici kako je riječ o integralnoj izvedbi barokne forme komedije-baleta, koja je podrazumijevala suradnju Drame, Opere i Baleta, a takvo što se rijetko izvodi čak i na pozornicama diljem svijeta. Predstave su na repertoaru 2., 3. i 8. prosinca 2014.

Redatelj predstave je Krešimir Dolenčić, dirigent Saša Britvić, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Ana Savić-Gecan, koreografkinja Mary Collins, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić. U predstavi nastupaju Siniša Popović, Alma Prica, Dora Lipovčan, Zrinka Nikša Kušelj te solisti i zbor Opere HNK Ivana Lazar Kladarin/Martina Klarić, Ladislav Vrgoč, Alen Ruško, Ozren Bilušić, Ivica Trubić, članovi Baleta HNK i Hrvatski barokni ansambl.

Podsjetimo, prošla godina bila je vrlo uspješna za glumicu. Veteranke britanskog glumišta Charlotte Wakefield i Jenna Russell te mlada Rosalie Craig bile su joj konkurencija za nagradu Olivier, a prilikom preuzimanja nagrade, Cvitešić je kazala da je u kreativnom timu i postavi mjuzikla pronašla novu obitelj.

'Hvala vam što ste mi dokazali da je bila dobra odluka da se ne trebam bojati pozornice West Enda', rekla je primajući nagradu.