U MALOJ SCENI

'Prava stvar' za gluhe i gluho-slijepe

25.11.2014 u 14:56

Bionic
Reading

Predstava 'Prava stvar' kojom kazalište Mala scena obilježava 25. obljetnicu postojanja, može se pogledati u još samo 10 termina

U kazalištu Mala scena na zagrebačkom Medveščaku predstavu su odlučili odigrati 30 puta za redom i potom nikad više, što je i publika prepoznala pa su ulaznice u prva dva tjedna igranja – razgrabljene.

U predstavi glume Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić

Predstavu prati i i posebna paleta pogodnosti, nazvana 'Paket urbane kulture', a u sklopu koje se posjetiteljima u pauzi svake od 30 ekskluzivnih izvedbi toči besplatni pjenušac, dok je za izvedbe utorkom i četvrtkom u cijenu ulaznica osiguran i baby-sitting.

25. studenoga na programu je tzv. audio izvedba, odnosno predstava posebno prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, a koju Mala scena realizira u suradnji s udrugom Zamisli. U sklopu te inicijative, a zahvaljujući klinici Svjetlost i poliklinici Optocentar, kazalište je darovalo 30 ulaznica slijepim i slabovidnim osobama.

Izvedba koja je na programu dva dana kasnije, odnosno 27. studenoga, bit će praćena simultanim prijevodom na znakovni jezik, a za nju je gluhim i gluho-slijepim osobama Mala scena također darovala 30 ulaznica.

Uz predstavu, objavljena je i knjiga s prijevodom drame Toma Stopparda