UPRIZORAVANJE POVIJESTI

Predstava 'Tracks' Barbare Matijević premijerno u Bruxellesu

16.09.2009 u 15:28

Bionic
Reading

Predstava 'Tracks', novi rad Barbare Matijević praizvest će se 8. listopada na briselskom umjetničkom festivalu 'Spoken World', koji se ove godine bavi temom pada Berlinskog zida i otvaranjem Istočnog bloka, izvijestio je 'Eurokaz'.

Riječ je o drugom dijelu trilogije 'Teorija performansa budućnosti ili Jedini način spasa od masakra jest taj da mu postanemo autori?', putem koje Barbara Matijević i Giuseppe Chico nastavljaju s istraživanjem i scenskim uprizoravanjem povijesti.

Nakon prvog dijela trilogije, predstave 'I am 1984' koja će također biti izvedena na briselskom festivalu, autori se bave 1989. godinom kao referentnom točkom, a s ciljem uspostave nove heurističke mape kroz upotrebu isječaka iz radio i TV emisija, prvih pokušaja kompjutorske sinteze glasa, privatnih snimki.

Nakon Bruxellesa, predstava bi trebala igrati u Parizu, u Centru George Pompidou, Bergenu, Modeni te Zagrebu.

Producent predstave 'Tracks' je zagrebačka kazališna skupina 'De facto', a koproducenti 'Eurokaz', belgijski Kaaitheater i zagrebački Muzej suvremene umjetnosti.

Festival 'Spoken World' održat će se od 3. do 11. listopada, a njegovi gosti su, među ostalima, norveški koreograf Hooman Sharifi i libanonski umjetnik Rabih Mroue čiji je rad predstavljen na ovogodišnjem Istanbulskom bijenalu.