NAGRADNJAČA

Ekskluzivno - tportal vas vodi na predstavu 'Prava stvar'

03.12.2014 u 10:36

Bionic
Reading

Ekskluzivnim brojem izvedbi svoje nove predstave za odrasle, sa zvjezdanom glumačkom podjelom, kazalište Mala scena obilježava 25 godina otvaranja kazališta. Po uzoru na velike svjetske pozornice, ovogodišnju produkciju 'Prave stvari' publika će moći pogledati isključivo u ograničenom broju termina, njih – 30, i to svakodnevno od 6. studenoga do 5. prosinca 2014.

Mala scena ove sezone obilježava 25 godina otvaranja kazališta. Svoja je vrata na adresi Medveščak 2 otvorilo u prosincu 1989. premijerom kultne drame Toma Stopparda 'Prava stvar', a novom produkcijom istog naslova proslavit će i četvrt stoljeća postojanja.

Ivica Šimić, redatelj predstave te ujedno umjetnički ravnatelj Male scene, uvjeren je da ga je pronašao pa će u predstavi zaigrati - Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić

'Prava stvar' propituje odnose u kazališnom svijetu, ali i one muško-ženske, etičnost u ljubavi i poslu te granice mašte i stvarnosti. U središtu joj je radnje oženjeni pisac koji se zaljubljuje u glavnu glumicu nove produkcije vlastitog dramskog teksta, a koji se bavi – brakom na rubu kolapsa.

Drama je praizvedena londonskom kazalištu Strandu 16. studenog 1982., u režiji Petera Wooda s Rogerom Reesom i Felicity Kendal u glavnim ulogama. Sedam godina kasnije i pet godina nakon premijere na Broadwayu (s Jeremyjem Ironsom i Glenn Close), održana je i hrvatska premijera u Maloj sceni 8. prosinca 1989., u režiji Ivice Šimića, scenografiji Dinke Jeričević te s Brankom Supekom i Vitomirom Lončar u glavnim ulogama.

Mala scena i tportal.hr ekskluzivno svojim čitateljima poklanjaju 2x2 ulaznice za izvedbe:

13. studenoga
20. studenoga
27. studenoga
4. prosinca

Dobitnici uz ulaznice imaju i besplatan šampanjac u pauzi (ili vodu), 40% popusta do Zagreba ukoliko dolaze HŽ-om i osiguran babysitting u Educareni, Centar Kaptol. Više detalja saznajte na stranicama Male scene

Imena dobitnika za predstavu 4. prosinca objavit ćemo u srijedu, 3. prosinca!

Po dvije ulaznice za izvedbu 13. studenoga osvojili su:

Branka Černi
Jadranka Fajdetić

Po dvije ulaznice za izvedbu 20. studenoga osvojili su

Sandra Ćurčić
Jadranka Krsnik

Po dvije ulaznice za izvedbu 27. studenoga osvojili su:

Lana Tolarić
Iva Papić

Po dvije ulaznice za izvedbu 4. prosinca osvojili su:

Kristijan Fabijanić
Iva Janošić