NAGRADNJAČA

Provedite vikend u Kerempuhu

29.09.2014 u 13:21

Bionic
Reading

Ovog vikenda u kazalištu Kerempuh na rasporedu su predstave 'Gospođa Ministarka' (3. listopad) i 'Spektakluk' (4. listopad), a mi svojim čitateljima poklanjamo 2x2 ulaznice za obje predstave.

'SPEKTAKLUK'
Jedan od najvećih hitova Satiričkog kazališta Kerempuh – autorski projekt R. Bitorajca/T. Filipovića/Z. Lazića 'SPEKTAKLUK'. Od praizvedbe 26. veljače 2011. predstavu je vidjelo više od 75 000 gledatelja. Iako se bliži 150. izvedbi, za nju se još uvijek traži ulaznica više. Osim publike, ova je Kerempuhova uspješnica osvojila i brojne nagrade. Tako je na 35. Danima satire 2011. dobila nagradu Zlatni smijeh za najbolju kabaretsku predstavu, na 4. Gumbekovim danima 2012. proglašena je najboljom predstavom, a na Festivalu glumca iste godine Tariku Filipoviću i Renéu Bitorajcu dodijeljena je Nagrada Fabijan Šovagović za najboljeg glumca. Na ovogodišnjim Gumbekovim danima Tarik Filipović je osvojio Nagradu za oživljavanje kabareta.

'GOSPOĐA MINISTARKA'

'Gospođa ministarka' najpoznatija je komedija Branislava Nušića i kultno djelo uz kojeg su se smijale mnoge generacije. Bogatstvo ovog političkog vodvilja njegov je jedinstven dijalog te prikaz niza upečatljivih karaktera. Malograđanski moral, licemjerje, pohlepa i bolesna ambicija samo su neke od tema na koje nailazimo. Vidjet ćemo što se događa kad jednog dana, posve neočekivano, prosječan čovjek biva izbačen iz svoje svakodnevice i dobiva vlast. Na koje nas sve načine želja za moći mijenja te na što smo sve spremni da bismo ostali na vlasti. Politika mijenja svoja odijela, ali što se drugo uistinu mijenja, to je pitanje. Suočeni s posljedicama smijemo se drugima ili sebi, ali potiho, tajno jer nikad ne možemo biti sigurni tko će sutra biti vlast. Kako i sama ministarka kaže: 'Samo dok se zaboravi ovo nešto malo bruke, evo mene opet, pa posle da ne bude: što nam nisi kazala...'

Imena dobitnika objavit ćemo u petak, 3. listopada.

Molimo čitatelje da u prijavi navedu za koju predstavu žele ulaznice.

Po dvije ulaznice za predstavu 'Gospođa Ministarka' 3. listopada osvojili su:

Marina Berislavić
Anamarija Antonić

Po dvije ulaznice za predstavu 'Spektakluk' 4. listopada osvojili su:

Edina Fajković
Slađana Ledić