KULTURA SVIMA

Mala scena pokrenula projekt 'ulaznica za poslije'

22.09.2014 u 10:47

Bionic
Reading

Kazalište Mala scena pridružuje se svjetskoj akciji darivanja potrebitih. Darujete ulaznice za predstave koje volite djeci čiji si ih roditelji ne mogu priuštiti

Svi posjetitelji ovog neovisnog zagrebačkog kazališta ubuduće će uz vlastite, moći kupiti i ulaznice 'za poslije', i to za sve produkcije namijenjene djeci i mladima, a kazalište će ih potom putem društvenih mreža distribuirati onima koji u kazalište žele, ali si to ne mogu priuštiti.

Planetarno popularni pokret 'za poslije', a kojem su se već dosad pridružili brojni domaći poduzetnici akcijama kruha ili obroka 'za poslije', dio je nastojanja da se dobra i usluge potrebitima distribuiraju bez da ih se nužno uvodi u sustav raznih oblika socijalne ili drugih oblika pomoći te da se tako čim više sačuva njihovo dostojanstvo.

No dok je širom svijeta fokus akcije 'za poslije' na osnovnim egzistencijalnim potrebama, poput kruha, vode ili dnevnih obroka, u Maloj sceni vjeruju da je u tom 'paketu' mjesto i – kulturi.

'Kruh i voda nisu dovoljni da biste se osjećali jednakovrijednim članom društva. Pogotovo kad ste dijete. Baš tada vam je potrebna vizija drugog i drugačijeg, mogućnosti da vlastitim izborima mijenjate svijet, ali što je važnije – sebe. Kazalište doista ima moć da život učini boljim i taj dar želimo uz pomoć naše vjerne publike podijeliti s onima kojima je najpotrebniji', kazala je Vitomira Lončar, ravnateljica kazališta Mala scena

U sklopu ovog projekta, od 1. listopada publika će za svaku od subotnjih izvedbi predstava za djecu moći kupiti neograničen broj 'ulaznica za poslije' te ih tako donirati onima koji si ih ne bi mogli priuštiti. Broj dostupnih ulaznica 'za poslije' bit će oglašen na društvenim mrežama, ali i u samom kazalištu, kako bi oni kojima su namijenjene znali da su im na raspolaganju.

Ulaznice za poslije od 1. listopada možete nabaviti na stranicama kazališta Mala scena, a u prosincu uz njih ćete potrebitima moći darovati i poklon-pakete iznenađenja.