JER STE VI TO TRAŽILI

Za sve gledatelje i nespavače: još jedan Petruška i deveta ovčica na PIF-u!

19.09.2014 u 10:38

Bionic
Reading

Nakon lutkasto uzbudljivog četvrtka, petak na PIF-u stiže kao sjajno zagrijavanje za veliko finale u subotu

Petak otvara Lutkarska scena 'Ivana Brlić Mažuranić' s 'Djevojčicom sa šibicama', koju možete pogledati u 11 sati u DK Dubrava. Priču o siromašnoj djevojčici koja za život pokušava zaraditi prodajući šibice svi znamo, a sve ostalo ostavljamo čaroliji kraljice lutke - marionete.

Zbog velikog interesa publike, festival je organizirao dodatnu izvedbu slavnog i beskrajno duhovitog 'Petruške' kojeg ćete moći pogledati i kojem ćete se moći od srca nasmijati u isto vrijeme na Sceni Travno.

U 17 sati, u ZKL-u slijedi 'Deveta ovčica' Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Riječ je o suvremenoj slikovnici i brojalici koja pomaže najmlađim čitateljima i gledateljima da pobijede strah od škole, strah od odrastanja i svega što je povezano s promjenama. Junak priče kreće u školu i od silnog uzbuđenja ne može utonuti u san.

Samo pola sata kasnije, u 17:30 na Cvjetnom trgu predstavit će se mladi lutkari koje će u 18:30 zamijeniti dragi nam Petruška.

Za one koji su propustili četvrtak na PIF-u dodajmo kako je brojna publika uživala u buntovnim i iznošenim cipelama, beskrajno duhovitoj potrazi za suzom te poetičnim i azijski obojanim Tristanu, Izoldi i trima točkicama.

Za sve gledatelje i nespavače: još jedan Petruška i deveta ovčica na PIF-u!