ČETVRTAK NA PIF-U

Pomaknuti 'Tristan i Izolda' i pobunjene cipele

18.09.2014 u 12:28

Bionic
Reading

Pred nama je još jedan punokrvni, odnosno punodrvni, PIF-ovski dan s pobunjenim i iznošenim cipelama, uvijek odličnim Bugarima i 'Tristanom i Izoldom' kakve još niste gledali

Četvrtak na 47. PIF-u buntovnički otvara 'Pobuna u postolarskoj radionici' u ZKL-u u 11 sati. Pobunu pokreću cipele majstora Karla koje nakon mjeseci i godina beskorisnog stajanja na policama, odluče otići van i pronaći noge koje će ih s veseljem nositi.

Slijedi točno u podne u EtnoArt galeriji lutkarska radionica 'Marionete od papira', nakon koje je red za još jednu u nizu ovogodišnjih PIF-ovih poslastica. U 13 sati na Sceni Travno bugarsko Državno kazalište lutaka Trgovište izvest će 'Princezu i iznošene cipele'. Naslovna princeza i njeni prijatelji uvježbavaju glazbenu predstavu.

I sve bi bilo super da princeza nije beskrajno razmažena, a njeno srce treperi samo za princem njezina srca. U predstavi ispunjenoj smijehom, pjesmom i ljubavlju, šest glumaca animira 13 marioneta.

U 17.30 na Cvjetnom trgu studenti treće godine glume i lutkarstva na UAOS besplatno će izvesti ispitnu predstavu 'Potraga za dijamantnom suzom'. Nakon što sazna da mu je prijatelj Janko bolestan, Slaven se uputi senseiju Čing Čang Čongi, dalekom rođaku babe Jage, koji zna sve o ljekovitim suzama zmaja Hiroshakija.

Pomaknuti Tristan i Izolda i pobunjene cipele

U 19 sati u Kulturno informativni centar stiže britki, veseli, nadasve slavni i izvorni Petruška, u društvu svog animatora, jednog od najboljih ruskih putujućih lutkara Antolyja Arkhipova.

Dan zatvara u 21 sat na Sceni Travno poljsko Kazalište u Klodskom s predstavom 'Tristan, Izolda...'. Jedna od najpoznatijih srednjovjekovnih romansi u predstavi gostiju iz Poljske omotana je japanskim ruhom. Time europska priča o tragičnoj ljubavi postaje univerzalna priča.

I u srijedu se za sve predstave tražila karta više, a lutke i animatori ispraćani su ovacijama. U pauzi od predstava lutkare je ugostio Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

'Drago mi je što mogu podijeliti sreću s ljudima koji žive lutkarsku umjetnost. To je još jedan dokaz da je Zagreb istinska europska kulturna metropola', rekao je gradonačelnik Bandić, uručivši predstavnicima kazališta zahvalnice za kreativan doprinos pri stvaranju ovogodišnjeg festivala.