NAGRADNJAČA

Pogledajte predstavu 'Muke po Iveku'

26.08.2014 u 14:39

Bionic
Reading

Zbog iznimno velikog interesa građana, Glumačka družina Histrion do 7. rujna produžuje 29. Zagrebačko Histrionsko ljeto na Opatovini.

Prevoditelj Moliereova komada 'Doktor' (Gospon doktor Vinski Opatovinski) na hrvatsku kajkavštinu Vladimir Gerić istaknuo je kako vremensko, prostorno i govorno oponašanje Moliereovih djela u hrvatskom glumištu nije novo te dodao kako je to dio najdragocjenije hrvatske kazališne tradicije.

'Naša, histrionska predstava nije, nadamo se, samo repertoarska, redateljska ni prevoditeljska dosjetka, kao ni usiljeno natezanje 'na naše vrijeme i prostor'', napomenuo je Gerić dodavši kako je riječ o promišljenom istraživanju kazališnih mogućnosti, našim govorom, našim kazališnim žarom i duhom.

Gerić smatra kako je Moliere za svog 'Doktora' iskoristio poznati motiv, odnosno dio francuskoga i europskoga folklora, koji je samo dopunio i preinačio osjećajući ga kao djelo otvorene kazališne forme, odnosno nešto što nije u sebi dokrajčeno, nego živo, poticajno i višestruko prilagodljivo.

Redatelj Dražen Ferenčina istaknuo je kako je Moliereov 'Doktor' na djelomično kajkavskom prilagođen u zagrebačku sredinu tridesetih godina 20. stoljeća.

U predstavi igraju Jan Kerekeš, Ana Majhenić, Adam Končić, Marija Borić, Ljubomir Kerekeš, Tara Rosandić, Draško Zidar, Vid Balog i Goran Koši.

Zbog novonastale situacije i naknadnih obavijesti o angažiranosti pojedinih glumaca na drugim projektima i nemogućnosti sudjelovanja u planiranom produžetku ljeta morali smo promijeniti raspored predstava za idući tjedan.
U produžetku, nakon 31. kolovoza, tj. od 2. do 7. rujna, u 19:00 h, najavljujemo izvedbe prošlogodišnjeg hita 'MUKE PO IVEKU', Nine Škrabe u režiji Želimira Mesarića, a na 'NOĆNOJ KABARE GUMBEK SCENI', 5. i 6. rujna u 22:00 h nastupa predstava 'POZDRAVI IZ REMETINCA', Davora Dretara i Vida Baloga.


Tportal.hr svojim čitateljima poklanja 2x2 ulaznice za izvedbu 'Muke po Iveku', 2. rujna!

Imena dobitnika objavit ćemo u ponedjeljak, 1. rujna.

Po dvije ulaznice za predstavu 'Muke po Iveku' 2. rujna, su osvojili:

Ivica Mirt
Marija Uremović