Teatro El Galeón

Ivica Šimić režira u Meksiku

31.07.2014 u 13:08

Bionic
Reading

U subotu 2. kolovoza u Teatro El Galeón (Centro Cultural del Bosque) u Mexico Cityju premijerno će biti izvedena predstava Las fantástica historia de la señorita Ofelia, slobodna verzija pripovijetke Ofelijino kazalište sjena Michaela Endea u dramatizaciji i režiji Ivice Šimića

Predstava je nastala u suradnji Teatra AcercArte iz Pueble, kazališta Mala scena, Nacionalnog instituta za lijepe umjetnosti (El Instituto Nacional de Bellas Artes, INBA), koji je sufinancirao projekt, te uz pomoć i podršku Complejo Cultural Universitario BUAP.

Teatro El Galeón jedno je od osam kazališta Centro Cultural del Bosque, najvećeg kompleksa za izvedbene umjetnosti u Meksiku s jednim od najživljih programa u objema Amerikama. CCB pripada Nacionalnom institutu za lijepe umjetnosti, a smješten je u dijelu Meksiko Cityja u kojem se nalaze galerije, muzeji i slavni Arheološki muzej.

Predstava će nakon premijere tri mjeseca igrati u Teatru El Galeón, a onda ide na gostovanja u Pueblu i širom Meksika. Pobudila je velik interes i već sada je osiguran njezin povratak u Teatro El Galeón u ljeto 2015.