RIJEČKI HNK

Frljić na dužnosti intendanta sedam mjeseci ranije

17.07.2014 u 17:11

Bionic
Reading

Oliver Frljić preuzet će dužnost intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci sedam mjeseci prije isteka mandata sadašnje intendantice Nade Matošević Orešković i to zbog njezina zahtjeva za razrješenjem, odlučeno je danas na sjednici riječkoga Gradskog vijeća

Nada Matošević Orešković sporazumno je raskinula radni odnos kao intendantica te podnijela zahtjev Kazališnom vijeću uz obrazloženje da je time, kako je izvijestilo Vijeće, 'prihvaćena inicijativa Grada Rijeke i Odjela gradske uprave za kulturu zbog kazališne sezone koja počinje 1. rujna te radi pripreme projekata za kandidaturu grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture'.


Njezin mandat će tako završiti 31. kolovoza, a novi indendant Oliver Frljić preuzet će dužnost sljedećega dana, 1. rujna.

Vijećnici danas na sjednici Gradskog vijeća nisu raspravljali o toj temi, dok su pri prihvaćanju Frljića kao intendanta na sjednici Gradskog vijeća sredinom svibnja vijećnici HDZ-a negodovali zbog njegova imenovanja navodeći da nema potrebne kvalifikacije pa i dovodili u pitanje njegove moralne kvalitete.

Nada Matošević Orešković ostat će, kako je najavljeno, u riječkome HNK na mjestu šefa dirigenta.