U HNK VARAŽDIN

Humanitarni koncert za djecu Sirije

21.02.2014 u 18:55

Bionic
Reading

Svjetski priznat i nagrađivan sirijsko-američki pijanist i kompozitor Malek Jandali u subotu, 22. veljače održat će u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu humanitarni koncert za djecu Sirije

Na koncertu Glas za djecu Sirije u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK Jandali će nastupiti s Varaždinskim komornim orkestrom

Jandali je nastupio u najvećim glazbenim centrima s uglednim orkestrima te je svojim glazbenim opusom posvećenim žrtvama rata u Siriji stekao ugled i kod glazbene publike i kod mirotvornih organizacija. Njegov posljednji album 'Emessa' (Homs) uključuje i originalne skladbe snimljene s Ruskom filharmonijom, a glazba je nadahnuta sirijskim narodom i njihovim plemenitim traganjem za slobodom i ljudskim pravima.

Sutrašnji varaždinski koncert bit će prvi europski, a njime će Jandali početi ovogodišnju svjetsku humanitarnu turneju u kojoj su New York, Toronto, Montreal, Boston, Madrid i Stockholm. Cijena ulaznice je 100 kuna, a od prihoda s koncerta Društvo Crvenog križa Varaždinske županije kupit će hranu za djecu u Siriji.

U ratu u Siriji poginulo je više od 15.000 djece, a više milijuna Sirijaca je u izbjeglištvu, istaknuo je Jandali najavljujući humanitarni koncert u Varaždinu. Jučer je održao radionicu za učenike varaždinske Glazbene škole, a na susretu s ravnateljicom varaždinskog HNK Jasnom Jakovljević ponudio je da svjetska praizvedba njegove nove opere bude u Varaždinu.