IVICA LOVRIĆ

Zagreb neće mijenjati svog kandidata za HNK

06.09.2013 u 16:15

Bionic
Reading

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić potvrdio je da Grad Zagreb neće mijenjati svog kandidata za intendanta HNK-a, tako da ćemo na razrješenje situacije još morati čekati

Iako se jučer očekivalo da će Vlada RH na svojoj sjednici imenovati v. d.-a intendanta HNK-a, to nije učinjeno, jer nije postignut dogovor između Grada Zagreba i Ministarstva kulture oko jedinstvenog kandidata. Grad Zagreb je predložio bivšu intendanticu Anu Lederer, a Ministarstvo kulture Svebora Sečaka i Sanju Ivić. U razgovoru za tportal Ivica Lovrić kazao da je vjeruju kako Vlada neće donositi odluke bez zakonskog pokrića te da isto tako nisu očekivali imenovanje v. d-a intendanta, jer za to nisu stvoreni zakonski uvjeti.

'Grad se zalaže za proceduru i dogovor, a ne jednostrane odluke', kazao je Lovrić i ponovio da Grad neće mijenjati svog kandidata te da ostaju pri prijedlogu da to bude Ana Lederer. 'To je od najboljeg interesa za tu kuću', kazao je Lovrić.

Na pitanje što će Grad poduzeti ako nakon najavljenih izmjena Zakona o kazalištu Ministarstvo kulture samo predloži kandidata, Lovrić je kazao da takav čin povlači svoja prava i obaveze, odnosno ponovio riječi gradonačelnika Zagreba Milana Bandića da grad neće sufinancirati HNK što je dosad radio.