Kazalište RIJEČKE LJETNE NOĆI

'Tosca' na tri lokacije u realnom vremenu

Izvedbom prvog čina opere Giacoma Puccinija 'Tosca' u kapucinskoj crkvi Gospe Lurdske s početkom u podne danas je započela jedinstvena izvedba ove opere na trima lokacijama u realnom vremenu, u sklopu festivala Riječke ljetne noći

Drugi čin izvest će se u Guvernerovoj palači, odnosno Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja s početkom u 22 sata, a treći na trsatskoj gradini pola sata poslije ponoći.

Ovakva izvedba 'Tosce' upriličena je prvi put prošle godine u sklopu ovoga festivala. Dosad je na svijetu jedino u Rimu priređena 'Tosca' na trima lokacijama i u realnom vremenu, ali u obliku televizijskog prijenosa.

Redatelj, scenograf, kostimograf i autor scenskog pokreta je Damir Zlatar Frey. U glavnoj ulozi nastupa Olga Kaminska, a u važnijim rolama su i Davor Lešić, Valentin Enčev, Siniša Štork i Robert Kolar.

Orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca ravna Nada Matošević.

Oblikovatelj svjetla je Raffaele Cavarra, asistent scenografa i kostimografa Anton Plešić, asistent dirigentice i zborovođa je Igor Vlajnić, a koncertni majstor Romeo Drucker.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još