KAZALIŠNA PREMIJERA

Ježeva kućica uz glazbu Mrleta iz Leta 3

18.06.2009 u 12:47

Bionic
Reading

Predstava 'Ježeva kućica' na Sceni Gorica, nastala prema istoimenom djelu Branka Ćopića, zasigurno neće biti od onih dječjih predstava na koje roditelji odvedu svoje klince i pričekaju ih vani

Kultna dječja knjiga 'Ježeva kućica' kod pripadnika starijih generacija izaziva nostalgično prisjećanje na djetinjstvo. Današnja djeca za nju su čula ili je čitala možda tek zbog privatne inicijative svojih roditelja, jer Ježurka je izbačen iz hrvatskog obrazovnog sustava, bez obzira na to što je riječ o vjerojatno najiskrenijem tekstu koji veliča dom i slobodu. Problematičan je bio jezik te porijeklo bosanskog Srbina Branka Ćopića.

Kako bilo, danas se dišpetni Ježić vraća u velikom stilu na daske velikogoričkog teatra. Na Scenu Gorica režiser Robert Waltl i dramaturg Ivica Buljan postavljaju predstavu za koju je glazbu napravio Damir Martinović Mrle iz riječke grupe Let 3, koji se nakon sudskih i kojekakvih performerskih zgoda prvi put prihvatio dječjeg kazališta.

Ulogu je u predstavi dobio i TBF-ovac Mladen Badovinac, a glume još Ana Vilenica, Ivana Roščić, Martina Vrbos, Stipe Kostanić, Natalija Manojlović, Vladimir Atomic Smud, Domagoj Dittrich, Davor Ćiković, Martina Drezga i Nikola Zdelar.

Predstava 'Ježeva kućica' premijerno će biti izvedena 23. lipnja u 20. sati, a slijedi izvedba 24. lipnja u 11 sati na Sceni Gorica u Velikoj Gorici. Nakon ljetne pauze predstava će biti na repertoaru tog kazališta.