INTERVJU

Tena Štivičić: Tranzicija se dobro primila i nikud ne ide

03.06.2009 u 09:54

Bionic
Reading

S autoricom drame 'Sedam dana u Zagrebu', koja će biti izvedena u okviru projekta Orient Express, razgovarali smo o temama identiteta, različitosti, tranzicije i općenito problema koje kao društvo ne uspijevamo već godinama razriješiti

'Drama 'Sedam dana u Zagrebu' bavi se istraživanjem našeg novog identiteta nastalog u zadnjih 20 godina u srazu kulturoloških vrijednosti koje smo naslijedili od prije, nečega što se sada i ovdje formira i nečega što dolazi sa zapada. Riječ je formiranju nekih novih vrijednosti koje usvajamo', priča Tena Štivičić o drami koja će premijerno biti izvedena 13. lipnja na Glavnom kolodvoru na šestom peronu.

Predstava nadalje istražuje što se putem događa ljudima koji te vrijednosti pokušavaju spojiti i napraviti svoj novi sustav u tranzicijskim zemljama.

'Tranzicija je pojam koji znači nešto privremeno, a ovdje djeluje da se dosta dobro primila i kao da nikud ne ide', zaključuje autorica.

Projekt Orient Express okuplja šest kazališta, među kojima i Zagrebačko kazalište mladih, a kojima je cilj kroz putovanje i predstave istražiti drugo i drukčije, migracije, kao i ispitati transfer kulturnog iskustva.

POGLEDAJTE INTERVJU