HNK ZAGREB

Devald i Raguža podnijeli ostavke u Kazališnom vijeću

16.01.2013 u 15:58

Bionic
Reading

U Kazališnom vijeću zagrebačkog HNK, koje bi trebalo raspisati peti natječaj za intendanta, ostavke su ovih dana podnijeli predstavnik Grada Zagreba glumac Matko Raguž i predstavnica Baleta HNK Mihaela Devald, potvrdio je danas predsjednik Vijeća Duško Ljuština

Nove članove na njihova mjesta predložit će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, odnosno Balet HNK, a konstituiranje Vijeća s dva nova člana očekuje se uskoro, rekao je Ljuština.

Nakon ostavke dvaju članova, u sedmeročlanom Vijeću ostali su Duško Ljuština (Grad Zagreb), Vladimir Stojsavljević i Krešimir Seletković kao predstavnici Ministarstva kulture, te Luka Dragić, predstavnik Drame HNK, i Danijel Martinović u ime Opere HNK.

Matko Raguž

Upitan kada se može očekivati imenovanje novog intendanta, Ljuština ističe da Vijeće, po zakonu, ne bira intendanta, nego samo raspisuje natječaj i daje svoje mišljenje.

Naime, Ministarstvo kulture dosad je odbijalo prijedlog Kazališnog vijeća da se intedanticom po treći put imenuje Ana Lederer, koja ima potporu gradonačelnika Bandića.

'Da Vijeće bira intendanta, on bi već bio izabran. Mi smo samo prolazna stanica. Adresa za ovu priču su Ministarstvo kulture, gradonačelnik i Vlada koja imenuje intedanta', kaže Ljuština te poziva Vladu da se i ona očituje o toj temi.