SVEČANA IZVEDBA

'Stilske vježbe' slave 45. rođendan

15.01.2013 u 11:10

Bionic
Reading

U nedjelju, 3. veljače 2013. u 19,30, u HNK Zagreb održat će se svečana izvedba 'Stilskih vježbi' u povodu 45. godišnjice izvođenja predstave

'Stilske vježbe' najdulje je izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom, Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, koji su je svojom virtuoznom izvedbom poveli i u svjetsku kazališnu povijest.

Za obilježavanja 40. obljetnice, 'Stilske vježbe' uvrštene su u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istim glumcima

'Stilske vježbe' je 1968. u Teatru ITD postavio redatelj Tomislav Radić po djelu francuskoga književnika, pjesnika i esejista Raymonda Queneaua. Tomislav Radić, uz Tonka Maroevića, potpisuje prijevod i adaptaciju.

'Stilske vježbe' 1970.

U predstavi je riječ o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života, koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina pripovijedanja postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava.

'Stilske vježbe' premijerno su izvedene 19. siječnja 1968. u Teatru ITD i odmah su postale hit sezone.

Na premijeri i u idućih šezdesetak predstava u prvoj sezoni izvođenja partnerica Peri Kvrgiću bila je Mia Oremović, a u siječnju 1970. njezinu ulogu preuzima Lela Margitić.

Uz svečanu izvedbu u zagrebačkom HNK, na rasporedu su i reprize 6. i 14. veljače 2013. u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.