INTENDANTICA HNK-A

Kazališno vijeće odabralo Lederer, čeka se Ministarstvo

29.10.2012 u 20:34

Bionic
Reading

Kazališno vijeće zagrebačkog HNK za novu intendanticu ponovno će predložiti Anu Lederer, odlučili su danas većinom glasova članovi Vijeća nakon četvrtog natječaja na koji se, uz aktualnu intendanticu, prijavio još i leksikograf, pisac i urednik Velimir Visković

Sedmeročlano vijeće zagrebačkog HNK s četiri glasa za, dva protiv i jednim suzdržanim odlučilo je Ministarstvu kulture i Gradu Zagrebu ponovno predložiti Anu Lederer za intendanticu koja bi nacionalnu kazališnu kuću vodila od 2013. do 2017., doznaje se od predsjednika Vijeća Duška Ljuštine.

Ana Lederer dobila je potporu Kazališnog vijeća i na prethodnom trećem natječaju, održanom ovoga ljeta i poništenom nakon što Ministarstvo kulture nije prihvatilo njezin program.

O prijedlogu novog intendanta odlučivali su Duško Ljuština i Matko Raguž kao predstavnici Grada, Vladimir Stojsavljević i Krešimir Seletković u ime Ministarstva kulture te Mihaela Devald, Luka Dragić i Danijel Martinović, članovi Baleta, Drame i Opere HNK.

Mišljenje Kazališnog vijeća nije obvezujuće za Ministarstvo kulture i Grad Zagreb, koji HNK financiraju u gotovo jednakom omjeru - Ministarstvo sa 51, a Grad sa 49 posto. Njihovo usuglašavanje očekuje se do kraja studenoga, a nakon toga bi, po zakonu, intendanta na četverogodišnji mandat trebala imenovati Vlada.