Kazalište HNK ZAGREB I SPLIT

Poziv na građansku akciju protiv uništavanja kulture

  • Autor: tportal.hr
  • 23.10.2012 11:40:37
  • 23.10.2012 9:49:29

Akcija 155+ i Platforma za kulturnu promjenu pozivaju građane da 24. listopada izađu pred kazališta u vlastitom gradu i pokažu svoje neslaganje s uništavanjem hrvatske kulture i društva

Organizatori akcije uputili su apel građanima:

'Pozivamo sve ljude koji u Hrvatskoj teško proživljavaju bezakonje, klijentelizam i korupciju i ne žele ravnodušno gledati urušavanje sustava cjelokupnog društva.

Izađite u srijedu, 24. listopada, u 12 sati ispred HNK-a u Zagrebu i onoga u Splitu, izađite ispred svojih kazališta u bilo kojem gradu u Hrvatskoj (gdje postoji kazalište) i pokažite svoje neslaganje s uništavanjem hrvatske kulture.

Dajte podršku zaposlenicima HNK-a u Splitu, dajte svoju građansku podršku projektima kao što je ZAGREB.KOM i svim umjetnicima i kulturnim djelatnicima koji stvaraju kulturu ove zemlje i ne žele dopustiti da potonemo u barbarizam! Dajte podršku svim obespravljenim profesijama: profesorima, medicinarima, znanstvenicima, radnicima, državnim službenicima i zaposlenicima, svima kojima DANAS znači STRAH, a SUTRA moralnu i egzistencijalnu bijedu.

Od vas se ne očekuje ništa osim da dođete i pokažete građansku svijest o nedopustivosti uništavanja hrvatske kulture.

Prije točno deset godina, u svibnju 2002, izašli su hrvatski umjetnici pred Hrvatski sabor, nakon toga pred svoja kazališta i akcijom 'Bijeli kvadrat hrvatske kulture' zaustavili donošenje zakona koji je bio štetan za napredak hrvatske kulture. Danas se borimo za dostojanstvo, pravdu i pravo na dostojan život.'

221787 ,221233 ,219545,215300
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još