NOVOST TEATRA.HR

Kazališna nagrada o kojoj odlučuje samo publika

15.10.2012 u 12:56

Bionic
Reading

Nakon riješenih problema s financiranjem, portal Teatar.hr pokreće prvu domaću nagradu za izvedbene umjetnosti - Nagradu publike, o kojoj će, kako već ime sugerira, u potpunosti odlučivati publika

Nakon problema s financiranjem zbog kojih je dio sadržaja, od 20. studenoga prošle godine, učinio dostupnim samo pretplatnicima, Teatar.hr objavljuje da je stao na noge i da, potaknuti riješenom krizom, pokreću novi projekt: Nagradu publike.

Kako ističu na tom portalu, bit će to prva i jedina domaća nagrada za izvedbene umjetnosti o kojoj će u potpunosti odlučivati gledatelji, odabirući sami i nominirane i dobitnike u deset kategorija: predstava godine, izvođač godine, izvođačica godine, redatelj / koreograf godine, najbolji novi dramski tekst, nezavisno kazalište godine, festival godine, osoba godine, najprecjenjenija produkcija godine i skandal godine.

Pridržavajući se navedenih kriterija svaki čitatelj portala Teatar.hr može predložiti do tri kandidata u svakoj od navedenih kategorija. Pravo na glasanje imat će svi, a prednominacijsko razdoblje traje do 31. listopada. Po isteku tog razdoblja slanje novih prijedloga više neće biti moguće.

Organizacijski tim nagrade potom će iz pristiglih prijedloga isključiti one koji eventualno ne zadovoljavaju pravila nagrade, a preostale prijedloge rangirati prema ukupnom broju pristiglih prijava. Popis od po pet prijedloga u svakoj kategoriji bit će objavljen 2. studenoga točno u 12 sati, a glasanje za dobitnike Nagrade publike trajat će do 21. studenoga u 12 sati.

Dodjela nagrada održat će se u Zagrebu 22. studenoga na ceremoniji koja će biti otvorena za javnost, a njezin cjelokupni prihod bit će namijenjen daljnjem opstanku redakcije portala Teatar.hr.

Više informacija potražite na internetskim stranicama