tportal.hr

Zagreb
+19
Osijek
+17
Pula
+17
Rijeka
+19
Zadar
+19
Split
+22
Dubrovnik
+18

HNK SPLIT

Mucalo: Ako ovako nastave tužit ću Radničko vijeće!

'HNK Split nije ni u kakvom plusu, pa ni u financijskom od 800 tisuća kuna, kako to tvrde v. d. intendanta i Kazališno vijeće, nego u dugu od nekoliko milijuna kuna, baš kao i prošle godine, tvrdi Radničko vijeće HNK Split

Datum objave:
17.8.2012 9:45

Zadnja izmjena:
17.8.2012 17:08

'Natječaj za intendanta HNK Split prepun je neregularnosti jer ih Kazališno vijeće, po nalogu i uz asistenciju službi Splita te uz prateću indolenciju Ministarstva kulture, namjerno i svjesno proizvodi, vodeći natječaj prema dobro uvježbanom scenariju poništavanja. Osim višemilijunskih dugovanja iz 2011. i zatražene pomoći Grada za tekuće poslovanje od milijun kuna, HNK Split na jesen čeka i sudski spor težak nekoliko milijuna kuna.'

Sve to stoji u priopćenju Radničkog vijeća HNK Split koje potpisuje predsjednik Vjeko Santrić. Oni ponovo traže odgovornost nadležnih: Kazališnog vijeća HNK Split na čelu s predsjednicom Goranom Lepetić, Gradskog vijeća Splita na čelu s Nevenkom Bečić, dogradonačelnice Anđelke Visković, višeg pravnog savjetnika u službi za kulturu i umjetnost Splita Milivoja Hekmana te zamjenika ministrice kulture prof. dr. Berislava Šipuša.

'Istinu ne govore ni predsjednica Kazališnog vijeća ni v. d. intendanta. Neka javnosti podastru izvještaje o poslovanju. Nerazjašnjeni su prošlogodišnji dugovi, a oni ne plaćaju račune i to zovu pozitivnim poslovanjem', kaže Santrić.

Ističe kako je za mandata intendanta Milana Štrljića jednom djelatniku teatra (podaci poznati redakciji, nap. a.) dan nepravovaljan otkaz, zbog kojeg je tužio kazalište. Slučaj je star gotovo četiri godine, dočekao je i v. d. intendanta Mucala, ali nije riješen. Djelatnik će, prema Santrićevim riječima, spor sigurno dobiti i HNK Split morat će mu isplatiti više od dva milijuna kuna.

'Žalosno je što i Ministarstvo kulture, nadležno za ocjenu zakonitosti rada kazališnih kuća, krši zakone', tvrdi Vjeko Santrić.

Duška Mucala nimalo nije uznemirilo najnovije priopćenje Radničkog vijeća, a ponajmanje tvrdnja da teatar nije u plusu:

'Riječ je o službenim podacima koji se šalju službenim institucijama Republike Hrvatske. Izvještaje o poslovanju poslali smo svima kojima sva poduzeća i institucije u Hrvatskoj to šalju. Za prvih šest mjeseci knjigovodstveno smo u plusu 816 tisuća kuna!'

Mucalo najavljuje kako će, ustraje li Radničko vijeće i njegov predsjednik na tvrdnjama i forsiranju priče da su izvješća o financijskom poslovanju splitskog kazališta frizirana, preko svog odvjetnika podići sudsku tužbu.

'Pa neka onda gospoda na sudu dokažu da su izvješća o financijama u mom mandatu frizirana', poručuje Mucalo.

209533,209059 ,208519,208198

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr