Kazalište NAGRADNJAČA

Vodimo vas na predstavu 'Zadrživi uspon Artura Uija'

  • Autor: tportal.hr
  • 17.8.2012 12:59:56
  • 16.8.2012 9:15:39

Predstava 'Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija' i ovog vikenda je na rasporedu kazališta Ulysses na Brijunima, a mi i ovog puta poklanjamo 5x2 ulaznice svojim čitateljima - za 18. i 19. kolovoza.

'Zadrživi uspon Artura Uija' Bertolt Brecht je napisao 1941. u manje od mjesec dana, čekajući u Finskoj vizu za Ameriku. Zbog gorljivog anti-hitlerovskog angažmana u Njemačkoj već nekoliko godina nije bio siguran. U ovom je komadu, u širokim satiričnim potezima, kroz prizmu gangsterskog miljea u doba financijske krize u Americi raščlanio okolnosti koje su omogućile Hitlerov dolazak na vlast. Svaka scena ove satirične alegorije parafraza je stvarnog povijesnog događaja ključnog za Hitlerov uspon u godinama koje su prethodile Drugom svjetskom ratu i u, za Brechta tipičnom pristupu društvu kao nečemu što se može i mora mijenjati, otvara mogućnost jednog drugačijeg sagledavanja poznatih događaja – kao niz propuštenih mogućnosti da se nadiruću opasnost spriječi.

Ullysesov 'Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija' kombinacija je mjuzikla, opere i drame koja kroz poetiku nijemog filma stvara groteskni brehtijanski svijet dvadesetih godina prošlog stoljeća, a završava u današnjem vremenu.

Po dvije ulaznice za predstavu 18. kolovoza osvojili su:

Goran Leko
Alen Lončar
Dalibor Jović
Damjan Bilić
Martina Vučković


Po dvije ulaznice za predstavu 19. kolovoza su osvojili:

Đurđica Kraljević
Vinka Babić
Brankica Miletić
Krešimir Jurković
Sanja Katić209214,208467,208592,208748
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još