Kazalište ULYSSESOV 'POKOJNIK'

Vodimo vas na mali Brijun u kazalište

  • Autor: tportal.hr
  • 6.8.2012 12:11:12
  • 6.8.2012 11:00:00

U utvrdi Minor na Malome Brijunu premijerno je izvedena predstava 'Pokojnik' Branislava Nušića koju je režirala umjetnička voditeljica kazališta Ulysses Lenka Udovički, a tportal vodi vas na dvije izvedbe, 8. i 9. kolovoza na Mali Brijun. za sudjelovanje u nagradnjači posjetite Facebook profil kulture tportala i odgovorite tamo na postavljeno pitanje

Nakon 'Odiseja', 'Pokojnik' je druga premijera ovogodišnje sezone kazališta Ulysses.

'Predstava se bavi temom povratka kući. To je, kako je rekla redateljica Udovički, britka satira o čovjeku koji je zabunom proglašen mrtvim i nakon nekoliko godina se vraća u svoj grad. To djelo, posljednji i po mnogima najbolji Nušićev komad, važno je i aktualno i dan-danas, zbog propitkivanja brojnih elemenata i momenata ljudske prirode koji su značajni za shvaćanje beskrupuloznih mehanizama na kojima društvo počiva', kaže Udovički.

U glumačkoj ekipi 'Pokojnika' su glumci Zijah Sokolović, Jelisaveta Seka Sablić, Miodrag Krivokapić, Filip Nola, Maja Posavec i Katarina Bistrović Darvaš.

Predstava će biti reprizirana sve do 9. kolovoza a najdugovječnija predstava Ulyssesa i gotovo zaštitni znak ovoga teatra, 'Kralj Lear', bit će reprizirana 10, 11. i 12. kolovoza.

DIJELIMO VAM 5X2 ULAZNICE ZA 8. I 9. KOLOVOZA. POSJETITE FACEBOOK KULTURE TPORTALA I OSVOJITE ULAZNICE. TOKOM KOLOVOZA JOŠ ĆEMO VAS U SURADNJI S ULYSSESOM VODITI NA BRIJUNE. PRATITE TPORTAL I OČEKUJTE ULAZNICE!

207220,206326 ,204176,200371
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još