'PRIZORI S JABUKOM' GOSTUJU U TIVTU

Drama o izgonu iz raja u sklopu festivala mediteranskog teatra

01.08.2012 u 15:02

Bionic
Reading

Premijerni dramski naslov prošlogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara autorice i redateljice Ivane Sajko gostuje 2. kolovoza u Tivtu u sklopu festivala Purgatorije 2012.

Suvremena drama 'Prizori s jabukom' nagrađivane hrvatske književnice Ivane Sajko za temu uzima priču o muškarcu i ženi koji uzgajaju jabuku u svom rajskom vrtu i ona zbog neviđene ekološke katastrofe dolazi u opasnost te oni pokušavaju učiniti sve da bi spriječili njenu propast, a uspješno je izvedena na prošlogodišnjim, 62. Igrama u palači Sponza.

Temu izgona iz raja autorica je realizirala uz pomoć Alena i Nenada Sinakuza koji su zaslužni i za glazbu u predstavi. Dramaturgiju potpisuje Sandro Šiljan, kostimografiju Zjena Glamočanin, a za pokretne slike zaslužan je Simon Bogojević Narath. 'Prizori s jabukom' praizvedeni su u Bernu 2009. godine i čine drugi dio trilogije započete predstavom 'Rose is a rose is a rose is a rose'. Predstava je također gostovala na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci u svibnju te u zagrebačkom Teatru &TD u lipnju ove godine.

Festival mediteranskog teatra Purgatorije, u organizaciji Centra za kulturu Tivat, posjetiteljima nudi izložbe, kazališne predstave, filmske projekcije i koncerte, a održava se od 1. srpnja do 31. kolovoza.