NAGRADNJAČA

Poklanjamo karte za komediju 'Audicija'

02.07.2012 u 15:22

Bionic
Reading

Kastafsko kulturno leto (KKL) i ovog ljeta, već 21 godinu za redom, dovodi u Kastav, grad kulture i prosvjete, mnogobrojna renomirana domaća i inozemna umjetnička imena. Kulturni program sa širokim rasponom, dramskih, izložbenih i glazbenih događanja obogaćenih s Festivalom kulture, Kastavskim blues festivalom i 8. Čansonfestom, doprinijet će romantičnom ugođaju ovog malog gradića na brdašcu iznad Rijeke, i to tijekom puna dva ljetna mjeseca, od 06.07.2012. pa sve do 31.08.2012. godine.

Ovogodišnji 21. KKL otvara domaći glazbenik Robert Grubišić, koji će uz goste izvesti neke od svojih najpoznatijih uspješnica i time najaviti skori izlazak svog prvijenca 'Prošeći se po Kvarneru'. Uz Grubišića prilikom otvorenja u četvrtak 06.07.2012. nastupit će i poznata solistička i klapska imena s Kvarnera, Mirko Cetinski, Mario Battifiaca, Riversice, Damir Kedžo, Joso Butorac, Karin Kuljanić, kumpanija Tramonkatan, ženska klapa Kastav, Ivan Pešut i grupa Fortunal.

Posebna ekskluziva u glazbenom dijelu 21.KKL-a je zajednički nastup Rade Šerbedžije i gitarista Miroslava Tadića (srijeda 11.07.2012.), istovremeno i zadnji prije odlaska na otvorenje poznatog kazališta Ulysses.

U europskim i svjetskim gitarističkim krugovima priznat je i prepoznat Festival gitare koji se od samih početaka postojanja, uz umjetničkog voditelja Darka Konofskog održava u Kastvu, te ovog ljeta dovodi ugledna gitaristička imena, među kojima se posebno ističe nastup gitarista Darka Jurkovića, poznatog po uspješnom izvođenju tehnike two hands tapping (obje ruke na vratu gitare) i koji je od strane HGU (Hrvatske glazbene unije) izglasan za najboljeg solo jazz gitarista. Njegove vlastite kompozicije, jazz skladbe, filmske i blues melodije, te swing i bebop, posjetitelji KKL-a moći će čuti u srijedu 18.07.2012.

Dva dana kasnije u okviru Festivala gitare nastupit će Sarr e Roma, sarajevska grupa koja njeguje etno-jazz zvuk, a na Kastvu će izvesti cjelovečernji program urbanih sevdalinki, te obrade romskih i starogradskih pjesama. Publici KKL-a rezultate svoje gotovo tri desetljeća duge karijere u glazbenom dijelu prezentirat će i vrhunski vokal Hari Mata Hari, čiji je nastup zakazan za 10.kolovoza 2012.

U dramskom dijelu programa posebno se ističe jedna od najgledanijih prestava s ovih prostora, koja bilježi 3000 izvedbi i 2 milijuna gledatelja. Radi se o komediji 'Audicija' , koja je kroz razne verzije, od prve izvedbe 1985. godine preživjela sve do današnjih dana, a u Kastvu će pokušati nasmijati publiku do suza u dvosatnoj izvedbi u nedjelju 08. srpnja 2012.Ove godine Kastav će ugostiti i sjajnu ekipu televizijskih, kazališnih i filmskih zvijezda, Barbaru Nolu, Eciju Ojdanić, Natašu Dangubić i Anu Begić. One će 12. kolovoza 2012. izvesti duhovitu melodramu 'Gola u Kavezu', autorice Olje Runić, a u režiji Ivana Lea Lema.

Tportal i Kastafsko kulturno leto poklanjaju vam dvije karte za hit komediju Audicija koja je na rapsoredu u nedjelju 8. srpnja.

Audicija je jedna od najgledanijih predstava na ovim prostorima s preko 3000 izvedbi i 2 milijuna gledatelja. Ova urnebesna komedija pojavila se 1985. godine kao apsolutni hit u bivšoj Jugoslaviji. Kroz razne verzije, predstava je „preživjela“ do današnjih dana, a interes publike je bio i ostao velik. Nezaboravni skečevi i šale aktualni su dio i nakon dvadeset godina, a zajedno s osebujnom glumačkom ekipom jamstvo su gotovo dvosatnog smijeha do suza.

Dobitnica dvije ulaznice je Branka Popović.