tportal.hr

Zagreb
+14
Osijek
+16
Pula
+17
Rijeka
+18
Zadar
+15
Split
+18
Dubrovnik
+20

NAJBOLJA OSTVARENJA

Proglašeni dobitnici nagrada zagrebačkog HNK

Olga Pakalović, Livio Badurina, Ivanka Boljkovac, Giorgio Surian, Pavla Mikolavčić i Tomislav Petranović dobitnici su godišnjih nagrada Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu koje će im biti uručene u utorak, 3. srpnja

Datum objave:
29.6.2012 14:37

Zadnja izmjena:
29.6.2012 15:46

Vezane teme

Olgi Pakalović dodijeljena je Nagrada Mila Dimitrijević za najbolje dramsko ostvarenje za ulogu Anice u predstavi 'Maškarate ispod kuplja' Ive Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića, a Liviju Badurini za ulogu Sluge u drami 'Rat i mir' Lava Nikolajevića Tolstoja u režiji Tomaža Pandura.

Nagrada Marijana Radev za najbolju opernu žensku ulogu pripala je Ivanki Boljkovac za ulogu Crkvenjarke u operi 'Jenufa' Leoša Janačeka, dok je Nagrada Vladimir Ruždjak za najbolju opernu mušku ulogu dodijeljena Giorgiu Surianu za ulogu Dulcamare u operi 'Ljubavni napitak' Gaetana Donizettija.

Pavli Mikolavčić dodijeljena je Nagrada Ana Roje za najbolju baletnu žensku ulogu za Solo par u koreografiji Druga simfonija Uwea Scholza - Roberta Schumanna u Večeri njemačkih autora, za uloge Snježne kraljice i Vile šećera u baletu 'Orašar' Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Dereka Deanea te ostalih deset uloga u baletnoj sezoni 2011./2012.

Nagrada Oskar Harmoš za najbolju baletnu mušku ulogu dodijeljena je Tomislavu Petranoviću za Solo u koreografiji Suita suita suita Marca Goeckea – Johanna Sebastiana Bacha u Večeri njemačkih autora, za ulogu Princa u baletu 'Orašar' Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Dereka Deanea te ostale četiri uloge u baletnoj sezoni 2011./2012.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr