FESTIVAL U VARAŽDINU

Besplatne predstave i ples na ulicama

15.06.2012 u 10:48

Bionic
Reading

Plesnom predstavom 'Ispod sklopljenih očiju' Zagrebačkog plesnog ansambla i 'tulumom otvorenja', u Varaždinu su počeli 4. Dani suvremenog plesa

Festival će trajati do nedjelje, 17. lipnja, a na njemu će sudjelovati brojni hrvatski i inozemni umjetnici, među kojima i Larisa Lipovac Navojec, Jelena Ivanovic i Alessandro Sciarroni te članovi Zagrebačkog plesnog ansambla, VRUM-a i Studija za Suvremeni ples.

Programi ovogodišnjih Dana suvremenog plesa odvijat će se na devet lokacija u središtu Varaždina, među ostalim, na varaždinskoj tržnici, u napuštenim poslovnim prostorima, na gradskim ulicama i trgovima te u varaždinskom HNK-u i Gradskom muzeju.

Službeni dio programa je podijeljen na pet prezentacija rezidencijalnih programa, četiri plesne predstave (tri za odrasle i jedna za djecu) i četiri radionice (jazz dancea, suvremenog plesa, plesa na svili i argentinskog tanga). U off programu održat će se izložba fotografija, razgovori s umjetnicima, koncerti i tulumi.

Oko 70 posto programa bit će besplatno, a više informacija o programu i izvođačima, radionicama te ulaznicama, dostupno je na internetskoj stranici

Dane suvremenog plesa organizira Umjetnička organizacija VRUM pod pokroviteljstvom Grada Varaždina te u sklopu projekta 'City Volunteers', a podršku festivalu pružaju Ministarstvo kulture i Ministarstvo turizma te Hrvatska turistička zajednica.