OSAM PREDSTAVA

Počeo 19. Međunarodni festival malih scena u Rijeci

04.05.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Predstavom 'Otac na službenom putu' beogradskog Ateljea 212, po tekstu Abdulaha Sidrana i u režiji Olivera Frljića, u Rijeci je počeo 19. Međunarodni festival malih scena

Gledatelje su prije početka predstave pozdravili pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević i umjetnički direktor festivala Nenad Šegvić, a festival je službeno otvorio zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić.

Na programu festivala ove godine je osam predstava iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Litve i Poljske, a odabrala ih je izbornica festivala Željka Turčinović

U festivalskom žiriju su zagrebačka redateljica Snježana Banović, beogradska dramska glumica Dušanka Stojanović Glid i riječki dramski glumac Damir Orlić.

Organizatori su HKD Međunarodni festival malih scena Rijeka i grad Rijeka. Predstave će se izvoditi u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku i u galeriji Kortil u Rijeci.

Oliver Frljić je redatelj i autor još jedne predstave ovogodišnjeg festivala - 'Mrzim istinu' Teatra &TD iz Zagreba.

Iz Srbije dolazi i predstava 'Elijahova stolica' po tekstu Igora Štiksa, u režiji Borisa Liješevića i produkciji Jugoslavenskoga dramskog pozorišta.

Slovensko narodno gledališče iz Ljubljane nastupit će s predstavom 'Kad sam bio mrtav' Ernsta Lubitscha koju je režirao Diego de Brea.

Zagrebačko kazalište mladih dolazi s predstavom 'Moj sin samo malo sporije hoda' u režiji Janusza Kice.Ivana Sajko predstavit će se kao autorica teksta, redateljica i izvođačica u predstavi "Prizori s jabukom" u produkciji Festivalskog ansambla Dubrovačkih ljetnih igara.

U programu festivala su i adaptacija teksta Maksima Gorkog 'Na dnu'litavskog redatelja Oskarasa Koršunovasa u izvedbi OKT-Vilnius CityTheatrea te predstava mladog, ali već glasovitog, poljskog redatelja Jana Klate 'Komad o majci i domovini' koju će izvesti ansambl TeatraPolskog iz Wroclawa.

Međunarodni festival malih scena završava 9. svibnja.