tportal.hr

Zagreb
+18
Osijek
+17
Pula
+17
Rijeka
+18
Zadar
+18
Split
+20
Dubrovnik
+14

NAGRADNJAČA

'Velike diktatorice' u HNK Zadar

U srijedu, 2. svibnja s početkom u 20 sati na programu HNK Zadar ponovno je predstava 'Velike diktatorice' (Summit) koju je prema tekstu škotskog pisca Roberta Davida MacDonalda režirala Jasna Ančić. A mi svojim čitateljima poklanjamo ulaznice!

Datum objave:
27.4.2012 14:31

Zadnja izmjena:
2.5.2012 13:27

Vezane teme

Riječ je o predstavi čija se radnja događa 1941. godine kada se u Berlinu susreću Eva Braun i Clara Petacci. No, vrijeme o kojem predstava progovara može se odnositi na sva razdoblja nakon Drugog svjetskog rata.

Robert David MacDonald (1929.-2004.) je škotski pisac, prevoditelj i kazališni redatelj. Režirao je pedeset produkcija uključujući uspješnice De Sade Shadow, Chinchilla, Summit Conference, A Waste of Time, Don Juan, Britannicus i Cheri.
Preveo je više od sedamdeset predstava i opera s deset različitih jezika kao što su: The Barber of Seville, Aida, Figaro, The Human Voice, The Balcony, Faust I and II, Heda Gabler...
Njegova adaptacija 'Rata i mira' igrana je dvije sezone na Broadwayu i dobitnica je Emmy nagrade. Također je adaptirao tekst Thomasa Manna 'Smrt u Veneciji' koja je polučila veliki uspjeh u Engleskoj, Europi i Americi.
U svom uvodu drame 'Summit' napisao je: 'Ravnadušnost prema zlu od svih nas čini pomagače. Jer, manična želja za dominacijom i zločinom mora u konačnici pronaći i kazniti krivca.'
Trideset i četiri godine nakon što je 'Summit' napisan, tema igre je podjednako zanimljiva i svježa kao kad je i prvi put 1977. izvedena u Građanaskom kazalištu Glasgow. Jer, povijest nezaustavljivo postavlja pitanja i tek ponekad daje odgovore.

U predstavi igraju: Žana Bumber , Petra Težak, Anica Kovačević i dvije djevojčice: Nika Zekić i Roza Kočurat.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30,00 kuna. (radno vrijeme blagajne HNK Zadar: pon.-pet.:11-13h, 18-20h, sub: 11-13h)

Dvije ulaznice je osvojila Maja Jadrešin.
190282,190215,190042,190030

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Kultura Promo

tportal.hr

tportal

Vedrana Knežević

Književna kritika

  • Raskošna propast talijanske aristokracije

  • Čudesan podvig Stipe Božića

  • 'Jamerika' - raspršena verzija crtanog romana

  • Koja je uloga fotografa u ratnohuškačkoj propagandi?

  • Što znači stalno kroz život čitati jednu knjigu

  • Jergovićev obiteljski roman je književni događaj

  • Čega se sjećamo kada se sjećamo vlastite prošlosti

  • Jesen našeg vijeka

  • Od umješnosti do umjetnosti riječi

  • Vrtlarev roman koji nećete ispuštati iz ruku

Sve kritike

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr