NAGRADNJAČA

Vodimo vas na predstavu 'U posjetu kod gospodina Greena'

16.04.2012 u 14:40

Bionic
Reading

Predstava 'U posjetu kod gospodina Greena' na rasporedu je 22. travnja u kazalištu Vidra, a mi vam poklanjamo 1x2 ulaznice za predstavu.

Predstava 'U posjetu kod gospodina Greena' jedna je od najizvođenijih predstava u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina.

Dirljiva priča o starcu i mladiću, uz neosporan umjetnički doseg o čemu svjedoče brojne nagrade, ostavlja traga i u širem društvenom kontekstu jer se bavi temom ljudskih prava kroz probleme ksenofobije i homofobije te i u tom smislu već godinama u Hrvatskoj obnaša i važnu društvenu misiju u afirmiranju pozitivnih civilizacijskih vrijednosti.

Upravo zbog svoje društvene uloge tekst 'U posjetu kod gospodina Greena' dobitnik je mnogih uglednih nagrada među kojima i nagrade Kulturepreiss Europa koju je Jeff Baron dobio kao jedini ne-europski autor.

U predstavi glume doajen hrvatskog kazališta Pero Kvrgić u ulozi gospodina Greena i mladi Luka Dragić u ulozi Rossa Gardinera. Uz mnoge druge nagrade za ulogu u ovoj predstavi, Pero Kvrgić je u povodu ove predstave odlikovan najvišim odlikovanjem Predsjednika Republike Hrvatske za izniman doprinos hrvatskoj kulturi. Režiju potpisuje Aida Bukvić.

Dvije ulaznice je osvojila Andrea Ražić