Kazalište NAGRADNJAČA

Predstava 'Kaćuše' u HNK Zadar

  • Autor: tportal.hr
  • 19.4.2012 9:42:16
  • 16.4.2012 13:29:04

U petak, 20. travnja u HNK Zadar na rasporedu je predstava 'Kaćuše', a mi smo za svoje čitatelje pripremili 2x2 ulaznice.

Špišićeva crna komedija 'Kaćuše' je priča o tri sestre Makarov, Varji, Dunji i Gruši, koje žive u rashodovanom muzeju na obali Dunava, u neodređenoj apokaliptičnoj bliskoj budućnosti, u svijetu zatrpanom smećem. Od tog smeća junakinje predstave su izgradile svoj dom. Sve je na nadrealan način izgubilo svoju funkciju i pegla postaje kuhalo, stolnjak postaje haljina, prošlost postaje identitet, a emocija postaje neprijatelj.

U tom kaosu tri sestre žive na tavanu, mjestu između neba i zemlje, u skladištu sjećanja. 'Svaka na svoj način, bilo bijegom u prostituciju, bilo bijegom u mentalnu retardaciju, bilo bijegom od emocije u ratio, grčevito se bore za ostatke ljudskosti. Nalaze ih prizivanjem prošlosti (prisjećanjem na nekadašnju cjelovitu obitelj), odnosno prizivanjem budućnosti (snovima koji se nikada neće ostvariti). Kad se pojavi četvrta sestra, unatoč novinama koje donosi (mladost, životni elan, dijete kao nastavak obitelji), one je asimiliraju i isišu sav život iz nje', kaže o predstavi redateljica Grgurinović.

Dramatičar i prozaik Davor Špišić rođen je 1961. u Osijeku. Autor je više od 20 drama te sedam proznih djela. 'Kaćuše' je napisao 2002, objavivši tekst u novosadskom kazališnom časopisu 'Scena', da bi drama doživjela značajne promjene prije praizvedbe 2008. godine u vinkovačkom Gradskom kazalištu Joza Ivakić.

Po dvije ulaznice za predstavu osvojili su:

Roberta Jordan
Marina Vučemilović


188130,188093,188062,188102
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još