IKONE BURLESKE U GOSTIMA

Zagrepčani se do mile volje nauživali erotike i glamura

01.04.2012 u 18:00

Bionic
Reading

Više od tisuću ljubitelja burleske pohrlilo je subotu u zagrebačko Kino SC i uživalo u američkoj izvedbenoj atrakciji Cabaret New Burlesque. Ikone svjetske burleske oduševile su ekstravagantnim, oskudnim kostimima, humorom, provokacijama

Američka izvedbena atrakcija Cabaret New Burlesque uvrstio je i Zagreb na popis gradova svoje europske turneje te je u subotu gostovao u Kinu SC. Dvorana je bila doslovce krcata.

Članovi i članice skupine proslavili su se na brojnim adresama, od noćnih klubova New Yorka i San Francisca do mainstream kazališnih pozornica Londona i Pariza.

Dirty Martini, Julie Atlas Muz, MiMi Le Meaux i Kitten on the Keys neizostavne su referencije svake enciklopedije nove burleske koja drži do sebe, a njihovu ženskom timu muškom energijom parira svega jedan izvođač – Roky Roulette. Na zagrebačkom se gostovanju skupini pridružila i Catherine D'Lish, istinska diva svjetske burleske, poznata i kao osobna koreografkinja Dite Von Teese.

Nova burleska izvedbena je vrsta u kojoj se vješto kombiniraju senzualnost, elegancija, humor, provokacija i satira, uz prizivanje glamura prve polovice 20. stoljeća. Žanr doživljava renesansu od devedesetih godina i članice Cabareta New Burlesque među najzaslužnijima su za njegov preporod.