ZLATNA ŽAR PTICA

Predstava 'Ne, prijatelj!' laureat Naj, naj, naj festivala

20.04.2009 u 08:19

Bionic
Reading

Predstava 'Ne, prijatelj!' Gradskog kazališta Trešnja u režiji Renea Medvešeka osvojila je skulpturu 'Zlatna Žar ptica' za najbolju predstavu u cjelini na međunarodnom Naj, naj, naj festivalu, koji je deveti put za redom organiziralo zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica

Nagradu za najbolju režiju osvojio je Oliver Frljić, za predstavu 'Strah u ulici lipa', Gradskog kazališta Žar ptica. Nagradu za najboljeg glumca dobio je Saša Anočić za ulogu u predstavi 'Ne, prijatelj!', Gradskog kazališta Trešnja, u režiji Renea Medvešeka.

Nagradu za najbolju glumicu osvojila je Ani Creţu za ulogu Pinocchia, u predstavi 'Pinocchio', kazališta Ion Creanga iz Bukurešta (Rumunjska). Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu dodijeljena je Nini Violić, za ulogu u predstavi 'Gulliverova putovanja', Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Olivera Frljića.

Frani Maškoviću dodijeljena je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu u predstavi 'Gulliverova putovanja', Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Olivera Frljića. Nagradu za najbolju scenografiju dodijeljena je Ivi Matiji Bitangi i Leu Vukeliću za predstavu 'Gulliverova putovanja', Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Olivera Frljića.

Predstavi 'Tatica je uvijek u pravu' u izvedbi Credo Theatra iz Sofije (Bugarska) dodijeljena je posebna nagrada za likovnost. Posebna nagrada dodijeljena je i Gradskom kazalištu lutaka Rijeka za promicanje neverbalnog izraza u kazalištu za djecu i mlade u predstavi 'Moje tijelo', autora i redatelja Žaka Valenta.

O nagradama je odlučio žiri u sastavu Iva Gruić, Helena Braut, Nataša Govedić, Hrvoje Ivanković, Želimir Ciglar te Igor Ružić.