ATRAKCIJA U SC-U

Cabaret New Burlesque donosi glamur i erotiku u Zagreb

15.02.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Američka izvedbena atrakcija Cabaret New Burlesque uvrstila je i Zagreb na popis gradova svoje europske turneje. U subotu, 31. ožujka, u velikoj dvorani novoobnovljenog Kina SC gostovat će istinske ikone svjetske burleske.

Članovi i članice skupine proslavili su se na brojnim adresama, od noćnih klubova New Yorka i San Francisca do mainstream kazališnih pozornica Londona i Pariza. Uspjehu njihove predstave svakako je pridonio i kanski pobjednik, film 'Tournée' (režija Mathieu Amalric), u kojem članovi trupe tumače glavne uloge.

Dirty Martini, Julie Atlas Muz, MiMi Le Meaux i Kitten on the Keys neizostavne su referencije svake enciklopedije nove burleske koja drži do sebe, a njihovu ženskom timu muškom energijom parira svega jedan izvođač – Roky Roulette. Na zagrebačkom će se gostovanju skupini pridružiti i Catherine D'Lish, istinska diva svjetske burleske, poznata i kao osobna koreografkinja Dite Von Teese.

Nova burleska izvedbena je vrsta u kojoj se vješto kombiniraju senzualnost, elegancija, humor, provokacija i satira, uz prizivanje glamura prve polovice 20. stoljeća. Žanr doživljava renesansu od devedesetih godina, i članice Cabareta New Burlesque među najzaslužnijima su za njegov preporod.

Le Monde je njihovo francusko ukazanje proglasio neodoljivim, a Le Figaro je objavio: 'Ove djevojke imaju samouvjerenost saloonske Salome koja, bolje od Calamity Jane, ubrizgava malo ženstvenosti u osvajanje Zapada. Danas se igraju kodovima američkoga društva koje vole parodirati: previše glamura, plavuša, crvenila i erotično-žestokih šala doguranih do karikature.'

Ulaznice za ovaj nesvakidašnji događaj puštene su u prodaju u Dancing Bearu (Gundulićeva 7) i Octopus piercing studiju (Gundulićeva 37). Od Valentinova do Dana žena prodaju se po povoljnijim cijenama od 110 i 190 kuna, dok će nakon 8. ožujka stajati 150 i 250 kuna. Ulaznice više kategorije uključuju i šampanjac dobrodošlice.

Gostovanje Cabareta New Burlesque organizirala je Mala performerska scena, uz podršku Kulture promjene Studentskoga centra te Turističke zajednice grada Zagreba. Više informacija o događaju dostupno je na stranici www.cirkus.hr, te na Facebook stranici 'Festival novog cirkusa'.