HNK SPLIT

Trpimir Jurkić peti član Kazališnog vijeća

03.02.2012 u 13:16

Bionic
Reading

U Hrvatskom narodnom kazalištu Split održani su izbori za petog člana Kazališnog vijeća, predstavnika kazališnih umjetnika u tome tijelu. Najviše glasova dobio je prvak drame Trpimir Jurkić

Ovo su bili ponovljeni izbori, jer je prvo glasanje, održano prošlog mjeseca, poništeno zbog utvrđenih nepravilnosti u proceduri. Ovoga puta glasala su 93 umjetnika, odnosno 61,6 posto od ukupno upisanih 151. Trpimir Jurkić dobio je 41 glas, sedam više od zboristice HNK Split Branke Papak, dosadašnje članice Vijeća.

Ostali prijavljeni bili su Srđan Benzon, Dmitrij Rodikov i Jolanda Ercegović. Po Statutu HNK ova odluka kazališnih umjetnika stupit će na snagu nakon isteka žalbenog roka i odluke o eventualnim žalbama. Predviđeno je da žalbeni rok traje tri dana od dana objave rezultata na kazališnoj oglasnoj ploči. Izborno povjerenstvo radilo je u sastavu: vršitelj dužnosti intendanta HNK Split Duško Mucalo, te v.d. ravnatelji Baleta, Drame i Opere Almira Osmanović, Nenad Srdelić i Ivica Čikeš.

Trpimir Jurkić
rođen je 1963. godine u Splitu. Osim što je prvak Drame splitskog kazališta, Jurkić je i dramski pisac, čije su drame, osim na sceni matičnog kazališta, izvođene i u splitskom Gradskom kazalištu mladih te u Dramskom programu Hrvatskog radija.