DOKTOR JOJBOLI U OSIJEKU

Premijera prve hrvatske režiserke s ruskom diplomom

01.02.2012 u 08:24

Bionic
Reading

Pred prepunim gledalištem u osječkome Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića premijerno je izvedena lutkarska predstava 'Dobri doktor Jojboli' u režiji Tamare Kučinović, prema motivima ruske pripovijetke Korneja Ivanovića Čukovskog.

Redateljica Tamara Kučinović osječki je diplomant glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji, a režiju je završila u Sankt Peterburgu.

Ravnateljica osječkog Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, Jasminka Mesarić izrazila je zadovoljstvo što se Tamara Kučinović odlučila za svoj diplomski rad prirediti upravo lutkarsku predstavu i ujedno što svoju prvu predstavu radi upravo u tom kazalištu. Dodala je kako prvi put s osječkim dječjim kazalištem surađuje i Olga Balashova iz Sankt Peterburga, koja je izradila lutke i autor je scenografije. Suradnik za glazbu je Hrvoje Radnić, a dramaturginja je Maja Sviben.

U predstavi glume Ivica Lučić, Areta Ćurković, Mladen Vujčić i drugi. Lutke su "na svoj način ispričale osuvremenu priču 'Dobri doktor Jojboli' i pokazale kako se dobro uvijek isplati", rekla je ravnateljica Mesarić.

Dodala je da je to u 62. kazališnoj sezoni osječkoga Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića, treća premijera. Na večerašnjoj premijeri je bio i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.