Kazalište HAMLETOVA POSLA

Lubanja Čajkovskog izbačena iz predstave

  • Autor: S.F.
  • 3.12.2008 12:16:11
  • 3.12.2008 12:00:00

Lubanja poljskog pijanista Andreja Čajkovskog, unatoč njegovoj posljednjoj želji, više se neće pojavljivati u predstavi 'Hamlet' Williama Shakespearea koju izvodi Royal Shakespeare Company

Pijanist Andrej Čajkovski oporučno je darovao svoju lubanju Royal Shakespeare Companyju kako bi se koristila prilikom izvedbe Shakespeareova 'Hamleta', u prizoru u kojem Hamlet izgovara monolog držeći Yorickovu lubanju. Lubanja velikog pijanista, koji je preminuo 1982. u dobi od 46 godina, korištena je u predstavi u strogoj tajnosti. Kada je prije nekoliko dana glumac David Tennant, koji tumači ulogu Hamleta, odao informaciju da je riječ o stvarnoj lubanji, i to onoj pijanista Andreja Čajkovskog, uslijedile su reakcije javnosti.

Osim što se interes za samu predstavu povećao, publika je prilikom prizora s lubanjom previše burno reagirala te su je u Royal Shakespeare Companyju zbog toga odlučili izbaciti. Mnoge je ta odluka razočarala, a ponajviše Terryja Harrisona, agenta i bliskog prijatelja preminuloga glazbenika, koji je istaknuo da je Čajkovski mrzio uporabu plastičnih pomagala, prenosi BBC.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još