NAGRADNJAČA

Predstava 'Čast' u HNK Zadar - dobitnici

07.12.2011 u 09:10

Bionic
Reading

U četvrtak, 15. prosinca u HNK Zadar na rasporedu je predstava 'Čast' u izvedbi Istarskog narodnog kazališta. A tportal.hr poklanja 2x2 ulaznice svojim čitateljima.

Drama 'Čast' dinamično je propitivanje slojevitosti ljubavnog trokuta uz odličan glumački kvartet koji se u scenskom ringu ogoljuje do cijele palete emocija, od tuge i bijesa do tek naizgledne rezignacije.

Honour nije dosadna, staromodna žena, nego fascinantna osoba i pjesnikinja, George je uhvaćen u paradoksalnoj situaciji u kojoj s jedne strane želi mladost, seksualnost i snagu, a s druge strane, treba mu partnerstvo njegove dugogodišnje prijateljice, Honour. Claudia je inteligentna mlada žena koja je svojom seksualnom snagom osvojila Georgea.

Sva lica žele ono što drugo lice ima, a svi gube ono što su prividno stekli...

'Honour' ('Čast') napisan je 1995. za vrijeme dok je autorica Joanna Murray-Smith studirala na programu dramskoga pisma na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Tamo je komad prvi put i izveden kao scensko čitanje uz sudjelovanje Meryl Streep. Scensku praizvedbu 'Honour' je imao na Broadwayu u kazalištu Belasco 1998., s Jane Alexander, Robertom Foxworthom, Laurom Linney i Enid Graham koja je za svoju ulogu dobila nagradu Tony. U National Theater u Londonu naslovnu ulogu igrala je Eileen Atkins, a na West Endu Diana Rigg.

Po dvije ulaznice su osvojile:

Marjana Milinović
Anđela Ninčević