LONDONSKE PREDSTAVE

Kvartovske bande na početku Nu:write Theatre Festivala

16.11.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Predstavom 'The Animals and Children Took to the Streets' kazališne kompanije 1927 službeno je započeo drugi Nu:Write Theatre Festival

Festival nove drame, pod palicom udruge Festival novog kazališta Zagreb i suorganizatora Kulture promjene SC-a, ove je godine usmjeren na povezivanje domaćih kazališno-scenskih umjetnika s gostima iz Londona. Bit će izvedene predstave koje spadaju u vrh londonske Off-West End i fringe scene.

Brojna publika prvog dana festivala u Velikoj dvorani Teatra &TD glasnim je ovacijama ispratila neobično domišljatu multimedijalnu satiru 'The Animals and Children Took to the Streets' autorice Suzanne Andrage, koju su osim nje osmislili i izveli animator Paul Barrit, kostimografkinja Esme Appleton i skladateljica Lillian Henley.

Ispreplićući glumu, pripovijedanje i glazbu uživo s filmovima i animacijom, kazalište 1927 priča duhovitu priču o sijasetu živopisnih stanovnika distopijske metropole, između ostalog, o kvartovskim 'bandama' i njihovoj pobuni protiv gradskih botaguna i glavešina. Jesu li uspjeli u ostvarenju svojih ciljeva posjetitelji će imat prilike provjeriti i večeras, 16. studenog.

Ostalih festivalskih dana, na rasporedu su nastup Doctora Browna s urnebesnom klaunovskom stand-up predstavom 'Becaves'; izvedba kazališnog komada 'Tales of Two Cities (Priče o dva grada), tri monologa o Londonu na engleskom, i tri o Zagrebu na hrvatskom jeziku, koje na scenu donosi londonsko kazalište Box of Tricks u suradnji s Nu:Writeom i domaćim snagama; te omnibus od osam kratkih drama inspiriranih hitovima Haustora, Azre, Zabranjenog pušenja, Idola i EKV-a, PLAYlista.

U subotu, 19. studenog, zadnju večer festivala na rasporedu je i popularno londonsko kazalište Tristan Bates iz srca West Enda s izvedbom 'Midnight Matinee' (Ponoćna matineja) - nepredvidivom noćnom avanturom, koja uključuje gotovo sve forme umjetnosti – od kabareta, komedije, plesa, filma do instalacija i skrivenih predstava.

U sklopu festivala će se sveukupno odigrati deset izvedbi, a u sklopu popratnog programa su i dvije dramske radionice te cjelonoćni koncerti domaćih DJ-a.

U subotu 19. studenog Nu:Write Theatre Festival sudjeluje u Noći kazališta te će bit snižene cijene predstava. 

Sav je program dostupan na internetskim stranicama.