MILJENICI PUBLIKE

Tri puta po 150 u kazalištu Mala scena

02.12.2008 u 18:45

Bionic
Reading

Studeni i prosinac su u kazalištu Mala scena u znaku broja 150. Naime, čak tri predstave toga kazališta ovih dana slave svoju 150. izvedbu

Svjetska uspješnica 'Padobranci ili o umjetnosti' padanja 15. studenog proslavila je 150. izvedbu na međunarodnom festivalu KuKuK u Austriji, dok je hit predstava Bum Tomica 25. studenog također obilježila svoju 150. izvedbu. Isti broj izvedbi obilježit će 10. prosinca predstava za tinejdžere 'Debela', koja i dalje puni dvoranu Male scene te okuplja velik broj gledatelja na gostovanjima.

'Padobranci ili o umjetnosti padanja' su u studenom u dva navrata nastupili u Štajerskoj, austrijskoj pokrajini, u programu festivala KuKuK, čime su nastavili svoju svjetsku turneju. 'Bum Tomica' i 'Debela', predstave nastale prema književnim predlošcima nagrađivane spisateljice za djecu i mlade, Silvije Šesto Stipaničić, prema broju izvedbi i simpatijama publike, spadaju u najpopularnije predstave hrvatskog kazališta za djecu i mlade. Obje su predstave u nekoliko mjeseci od premijere doživjele sto izvedbi te su višestruko nagrađene na festivalima.